افزایش رتبه در موتورهای جستجو، یکی از مهمترین کارکردهای بازاریابی محتوایی است. محتوای مرجع (مگاکانتنت) یکی از شیوههای جذاب و کارآمد در راه رسیدن به این مقصود است. پیشتر در مقاله تولید محتوای جامع در خصوص این گونهی محتوایی توضیحاتی را ارائه کردهایم. در این بخش بنا داریم تا با کارکردهای این گونهی محتوایی آشنا شویم.
محتوای مرجع چیست؟
محتوای مرجع یا مگا کانتنت، همانطور که از نامش پیداست، به محتوایی گفته میشود که حول یک موضوع و کلیدوآژه، اطلاعاتی جامع و چندوجهی را به مخاطب ارائه میکند. این گونهی محتوایی بنا دارد تا همهی اطلاعات مهم و ضروری حول یک موضوع خاص را با طبقهبندی مشخص به مخاطب ارائه کند.
هدف محتوای جامع آن است که نیاز مخاطب را به محتواهای دیگر حول آن موضوع از میان بردارد.
این نوع از محتوا معمولا حول اصلیترین کلیدواژههای یک کسبوکار شکل میگیرند و با هدف اغنای کامل مخاطب و همچنین، جذب رتبهی بالا در مخاطبین ایجاد میشود.
چه کسبوکارهایی به محتوای مرجع نیاز دارند؟
محتوای مرجع کمک میکند که بتوانید در بازهی زمانی کوتاهتری به رتبههای بالاتر در موتورهای جستجو دست یابید. همچنین، باعث میشود که مخاطبین خود را از سردگمی میان محتواهای پرشمار نجات داده و کمک کنید که همهی اطلاعات مورد نیازشان را در یک محل به دست آورند. پس، میتوان این گونه نتیجه گرفت که همهی کسبوکارها به محتوای مرجع نیاز دارند ومیتوانند از آن به عنوان یکی از ارکان استراتژی بازاریابی محتوایی خود بهره ببرند.
هر کسبوکار به چند محتوای مرجع نیاز دارد؟
عوامل متعدد بر تعداد محتوای جامع مورد نیاز در هر کسبوکار. تاثیرگذار است. استراتژی محتوایی شما، شکل و حجم فعالیت رقبا، رتبهی کنونی و حوزهی فعالیت از جمعه مهمترین عوامل موثر بر این موضوعاند. اما به طور کلی میتوان گفت که هر کسبوکار حداقل به دو محتوای مرجع نیاز دارد تا بتواند تاثیر حداکثری را بر مخاطبین هدف خود ایجاد کند.
در صورتیکه نسبت به تعداد مگاکانتنت خود و شرایط هرکدام سوالاتی دارید، میتوانید با بخش مشاوره رایگان نویسش تماس بگیرید.
محتوای مرجع چه ویژگیهایی دارد؟
همانطور که پیشتر عنوان شد، محتوای جامع میبایست حول یک موضوع مشخص و در عین حال پرمخاطب شکل گیرد. طبعا، این موضوع ارتباط مستقیمی با حوزهی کسبوکار شما دارد. به عنوان مثال، محتواهای مرجعی که ما در نویسش تولید کردهایم، حول کلیدواژههای اصلی کسبوکار ما یعنی تولید محتوا، بازاریابی محتوایی و سئو بوده است.
ویژگیهای اصلی یک محتوای جامع را میتواند در قالب موارد زیر توصیف کرد:
- جامعیت: هر محتوای مرجع باید نهایت محتوای قابل عرضه به مخاطب را حول یک موضوع ارائه کنید
- جذابیت: با توجه به حجم بالای محتوای جامع، لازم است که در شیوهی تولید محتوا جذابیتهای لازم در نظر گرفته شود تا مخاطب بتواند تمام آن را بخواند
- استانداردهای سئو: رعایت نکات و استانداردهای سئو در تولید محتوای جامع نقش ویژهای دارد، چرا که عدم تبعیت از آن میتواند موجب ناکارآمد متن شود
- سودمندی: محتوای جامع زمان زیادی از مخاطب دریافت میکند، پس باید حتما ارزش محتوایی بالایی داشته باشد تا مخاطب بتواند از آن بهرهی چشمگیری ببرد.
طول هر محتوای مرجع چقدر است؟
بسته به موضوع محتوای مرجع، طول محتوا و حجم آن نیز تغییر خواهد داشت. اما به طور کلی و عمومی، یک محتوای جامع حداقل ۵۰۰۰ کلمه طول خواهد داشت. ممکن است طول مگاکانتنت گاهی به بیش از ۳۰.۰۰۰ کلمه نیز برسد.
چگونه محتوای مرجع خود را سفارش دهیم؟
برای سفارش محتوای مرجع لازم است در ابتدا بررسی دقیقی بر کلیدواژههای اصلی و فرعی صورت گیرد. پس از آن، نیازمند تهیهی یک دستورالعمل تولید محتوا هستیم تا بتوانیم نویسنده را نسبت به هدف غایی آن محتوا آشنا سازیم. در این مقاله، توضیحات کاملی آمده و نمونههایی برای دانلود نیز در دسترس قرار گرفتهاند.
برای تهیهی دستورالعمل تولید مگاکانتنت و همچنین تامین آن میتوانید از بخش مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید تا مراحل کار را با همراهی نویسش به درستی و سهولت پیش ببریم.