پادکست، کتاب صوتی و مقاله صوتی از انواع محتوای صوتی هستند که اینروزها با اقبال گستردهای مواجه شدهاند. خواندن یک مطلب ۱۵۰۰ کلمهای تا ۳۰ دقیقه زمان خواهد برد، این در حالیاست که شنیدن همان مطلب میتواند در کمتر از ۱۰ دقیقه انجام شود.
این البته همهی ویژگی محتوای صوتی نیست؛ هنگامی که مشغول شنیدن یکی از انواع محتوای صوتی هستید، میتوانید به کارهای دیگری نیز مشغول شوید؛ میتوانید رانندگی کنید یا کارهای خانه را انجام دهید.
به همین دلیل، محتوای صوتی اینروزها محبوبیت بالایی یافته است و کسبوکارهای بسیاری از آن به عنوان ابزار جدیدی در بازاریابی محتوایی خود بهره میبرند.
محتوای صوتی چیست؟
هرنوعی از محتوا که قابل شنیدن باشد و کاربر بتواند مضمون را از طریق شنیدار دریافت کند، محتوای صوتی نامیده میشود. همانطور که پیشتر عنوان شد، انواع محتوای صوتی بسیار گسترده است و طیف نسبتا وسیعی از گونههای محتوایی را شامل میشود. پرطرفدارترین انواع محتوای صوتی به شرح زیر است:
- پادکست
- مقاله صوتی
- کتاب صوتی
- داستان صوتی
در نویسش امکان سفارش محتوای صوتی در قالب مقاله صوتی وجود دارد. این بدان معناست که میتوانید مقالات خود را به نسخهی صوتی تبدیل کرده و در دسترس مخاطبین خود قرار دهید.
مقاله صوتی چیست؟
همان طور که عنوان شد، مقاله صوتی یکی از انواع محتوای صوتی است. مقالات صوتی، نسخهی شنیداری مقالاتی هستند که پیشتر تولید و منتشر شدهاند. عموما مقالات صوتی در کنار مقالات نوشتاری منتشر میشوند تا مخاطب بتواند بنا به انتخاب خود، به خواندن متن یا شنیدن آن اقدام نماید.
البته، علاوه بر انتشار مقاله صوتی در بخش وبلاگ، امکان نشر آن در رسانههای تخصصی پادکست و محتوای صوتی نیز ممکن است. به عنوان مثال، نویسش مقالههای صوتی خود را علاوه بر وبلاگ در پلتفرم شنوتو نیز منتشر میکند. با مراجعه به صفحه مقالات صوتی نویسش میتوانید با نمونهی این محتواها آشنا شوید.
پادکست و مقاله صوتی چه تفاوتهایی با هم دارند؟
در مقاله پادکست چیست توضیح کاملی دربارهی انواع محتوای صوتی و انواع پادکست و ویژگیهای آن دادهایم. به طور کلی مهمترین تفاوت پادکستها با مقالات صوتی در روایتگری و داستانسرایی آنهاست. پادکستها، فارغ از اینکه در چه موضوعی فعال باشند، تلاش دارند تا با ارائهی روایتی داستانسرایانه مخاطب را با خود همراه کنند.
شاید نزدیکترین مثالی که بتوان برای تشبیه پادکست آورد، کانالهای رادیویی باشند. همانند برنامههای رادیویی، اپیزودهای مختلف یک پادکست نیز موضوعی مشخص و شیوهی روایی مشخصی را در پیش میگیرند.
اما مقالات صوتی، خوانشی از یک مقالهی متنی هستند که بنا دارند سرعت خواندن یک متن را برای کاربر بالاتر برده و امکان استفاده از آن محتوا را تسهیل کنند. به عبارت بهتر، مقاله صوتی، نسخهی شنیداری یک مقالهی متنیست که عینا توسط گوینده بازخوانی میشود. اما یک پادکست، ممکن است توسط چند نفر تولید و به جای خوانده شدن یک متن، شکلی از یک گفتگو را داشته باشد.
پادکست بهتر است یا مقاله صوتی؟
اساسا این سوال چندان پرسش صحیحی نیست، چراکه هرکدام از این دو، کارکردها و شرایط تولید متفاوتی دارند. پادکستها عموما به هزینهی بیشتری برای تولید نیاز دارند و نیازمند زمان طولانیتری برای به سرانجام رسیدن هستد. اما مقالات صوتی، با هزینهای بهمراتب کمتر و در زمانی به مراتب سریعتر قابل دستیابی خواهند بود.
با اینحال، با برنامهریزی اصولی و البته سرمایهگذاری بهینه میتوان یک پادکست حرفهای نیز تولید کرد.
مقاله صوتی چه فوایدی برای کسبوکار شما خواهد داشت؟
مهمترین فایده مقاله صوتی آن است که یک کانال محتوایی جدید برای ارتباط با مخاطبین بهوجود میآید. همانطور که پیشتر عنوان شد، اینروزها محتوای صوتی به یکی از انتخابهای اصلی کاربران بدل شده است و بهواسطهی سهولت بیشتری که در استفاده دارد، کاربران سریعتر و بهتر از آن بهره میبرد.
علاوه بر این، زمان حضور کاربر در سایت را تا حد چشمگیری افزایش میدهد و کمک میکند که رتبه بهتری در موتورهای جستجو بهدست آورید.
پیشنهاد نویسش آن است که برای بهرهمندی از فواید انواع محتوای صوتی، کار را با مقاله صوتی آغاز کرده و برای چند مقاله اصلی سایت خود، نسخه صوتی تولید و در سایت خود درج کنید. پس از آن و با بررسی بازخوردهای دریافتی، برنامهریزی برای توسعه تولید محتوای صوتی را در پیش بگیرید.